Refetarina: Hedman Partners Oy

Hedman Partners on liikejuridiikkaan erikoistunut vuonna 1975 perustettu asianajotoimisto, jonka ydinosaamista on auttaa yrityksiä saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa käytännönläheisen juridisen palvelun avulla. Hedman Partners toimii Helsingissä ja Tallinnassa 23:n asiantuntijan voimin. Hedman Partners palvelee asiakkaitaan paitsi oman henkilöstönsä myös kattavan maailmanlaajuisen asianajotoimisto- ja yritystoiminnan asiantuntijaverkostonsa toimesta. www.hedmanpartners.fi

Hedman Partnersin toimitusjohtaja ja partneri Esa Halmari kääntyi HR Tukku Oy:n puoleen, kun yhtiössä tuli kiireellinen rekrytointitilanne eteen. Yrityksen toimistopäällikkö oli lähtemässä uusiin haasteisiin ja tilalle tarvittiin nopeasti uusi henkilö hoitamaan toimiston arjen toimivuuden kannalta kriittistä tehtävää. Toiveena oli löytää henkilö, joka pystyisi hoitamaan juoksevien toimistotehtävien ja asiakaspalvelun sekä vieraiden vastaanoton lisäksi mm. laskutusta ja perintää. 

”Meille oli kriittistä löytää sopiva henkilö nopeasti, sillä monipuolisen tehtäväkuvan perehdyttämiseen haluttiin löytää mahdollisimman paljon aikaa ja yhdessäoloa edellisen tehtävänhoitajan kanssa. Tunnettua on, että kaikkia hiljaista tietoa ei voi dokumentoida, vaikka nämä asiat meillä mallillaan ovatkin”, kertoo Esa Halmari.

”Esa laittoi tavallista kovemman haasteen, mutta eipä siinä mitään – Tulta Päin vaan”, naureskelee HR Tukku Oy:n Ari Kunelius. Ari jatkaa: ”maanantaina speksattiin haun kriteerit ja laitettiin nopea haku auki. Keskiviikkona esiteltiin neljä kandia Esalle, joista kolme Esa haastatteli perjantaina. Se kuuluisa ”match” rekrytoinnissa syntyi ja uusi henkilö aloitti tehtävässä maanantaina, viikko Esan ensimmäisestä puhelinsoitosta.”

Onnistunut rekrytointi ei ole pelkkää asiakkaan toiveiden täyttämistä pyydetyssä aikatauluissa. Oleellista on, että niin rekrytoitu henkilö kuin rekrytoiva organisaatiokin ovat tyytyväisiä tilanteeseen myös valinnan jälkeen arjen alkaessa pyörimään. Tältä vaikuttaa ja tästä valinnassa tukenut konsultti saa aina suurimman tyydytyksen.

Miten meni Esa, millainen kokonaiskuva jäi HR Tukku Oy:n palvelusta?

”Toivottu aikatauluhan oli, jos ei epätodellinen, niin vähintään äärimmäisen tiukka. Minuun teki vaikutuksen määrätietoinen ja rauhallinen ote rekrytoinnissa. Jo ensimmäisessä puhelussa minulle vakuutettiin, että asia hoituu – älä huoli. Näin totta vie tapahtui ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen – saatiin hieno uusi työkaveri taloon. Voin suositella HR Tukkua lämpimästi toimihenkilöiden rekrytointiin”, päättää Esa.